zaterdag 11 december 2010

Het Geheim


Naar de film met mijn nichtje en neefje is anders dan gewoon een film zien. De spanning is anders en af en toe kijk je naar hen om te zien hoe zij het ervaren. In een zaal met kinderen merk je ook meer hoe de spanningsopbouw van de film is: lukt het om de aandacht de hele tijd vast te houden. Bij 'Het geheim' lukt dat bijna de hele tijd.
'Het Geheim' is een echte familiefilm. Ben wil goochelaar worden en de grote verdwijntruct leren. Beginnen moet hij echter in een ongewild komisch duo met zijn sullige, zenuwachtige vader. Het wordt pas beter als zijn nieuwe klasgenote Sylvie mee wil gaan werken als assistente en ook nog een konijn heeft. Echter het gaat mis als zijn vader Sylvie laat verdwijnen en niet meer terug kan goochelen. Hoe moet dit aan de rijke, op het oog koude en gescheiden moeder van Sylvie verteld worden. En hoe kan het opgelost worden.
Naast een spannende en warme jeugdfilm bevat de film ook voldoende ingrediƫnten om voor volwassenen leuk te zijn. Een puberdochter die blij is met de pers die om het huis zwermt omdat ze zo denkt ontdekt te kunnen worden. Hans Klok die een cameo heeft als oliebollenbakker. En een happy end is altijd prettig met een familiefilm,

Geen opmerkingen: