maandag 28 mei 2012

Preview God's Wezen.


Jaren geleden veroorzaakten de tiendelige filmserie 'Dekalog' van Krzysztof Kieślowski een sensatie op het Rotterdamse filmfestival. Een serie actuele films over de tien geboden in de setting van het Warschau van de jaren tachtig. Indrukwekkende menselijke verhalen. De theateruitvoering door NTGent/Wunderbaum was opnieuw heel speciaal en staat in mijn top 10 van beste ooit geziene theateruitvoeringen. Het getuigt dan ook van moed dat KRT als amateurvereniging in regie van Minnekus de Groot nu vier delen gaat uitvoeren.
Afgelopen week mocht ik een preview zien. Het werk is nog niet helemaal af, maar de kern staat al. En die staat goed. Gekozen is voor de verhalen waarin de relatie ouders - kind centraal staat. Deze vier verhalen worden gecombineerd met eigen jeugdherinneringen van de spelers. Zijn deze jeugdherinneringen vooral warm, de Dekalog delen zijn menselijk, tragisch, zoekend en eindigen vol humor. De spelers geven mooi vorm aan de zoektocht van elke ouder en van elk kind, wat kan je zeker weten? De kracht van de verhalen raakt opnieuw en wordt versterkt door de live muziek.
Een aanrader om te gaan zien dus. Op 8, 9 en 10 juni in 't Kapelletje in Rotterdam en kaarten zijn verkrijgbaar via www.hoenu.nl.

Geen opmerkingen: