zaterdag 25 juli 2009

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Terwijl de film uitkwam, waren wij op de Aran Islands. Snel daarna konden we wel de Clifs of Moher zien waar een deel van de scène in de grot met de valse Horcrux was opgenomen zien, maar de film moest nog even wachten. Het werd dus de bioscoop van Dingle. Geen moderne megaplex maar een oude bioscoopzaal met een podium en een gordijn. De ouders brachtte hun kinderen er naar toe, om ze aan het einde van de voorstelling weer op te halen. Het leek sowieso wel wat op een huiskamer want gedurende de voorstelling liep men hen en weer om nieuwe popcorn te halen.
De film zelf bevat mooie elementen. Hoe Malfoy worstelt met zijn opdracht en je daardoor wordt uitgenodigd met hem mee te voelen. Professor Slughorn als nieuwe Potion-Master, die erg van beroemdheden houdt. De nekbeweging van Harry als Dumbledore met hem over de horcruxes van Voldemort praat (waar hebben we die beweging vaker gezien?) en Ron die een love-potion op heeft. En Harry die zich aan zijn belofte houdt en Dumbledore laat doordrinken... Als boek is deel 6 ook het deel wat vooral de weg voorbereidt voor deel 7, dat deed de film ook met een aantal kleine suggesties. En bovendien zorgde het voor veel discussie achteraf op straat in Dingle: wat moeten we nu van Snape denken.

1 opmerking:

Unknown zei

Is de foto uit de film,of "uit het echt"? Hij roept de sfeer van de beklemmende laatste scenes in ieder geval weer op. Ik ga nog eens!