zondag 28 juni 2009

Priscilla

De film is al weer van jaren geleden, maar sommige beelden - zoals hoog in de Australische woestijn zingend in full drag - staan nog op het netvlies gebrand. Tijdens een bezoek aan Londen mag theater natuurlijk niet ontbreken en zeker als we er zijn met iemand die nog nooit in Londen is geweest wordt het musical. Nu dus Priscilla, queen of the desert, als musical met Jason Donovan in de hoofdrol.
Voor het acteren, het spannende verhaal of de ontwikkeling hoef je eigenlijk niet te gaan. Het is vooral een feel good belevenis. Extravagante kostuums, de zangeressen die uit de hemel komen dalen (want ja de meeste songs worden natuurlijk niet door de queens gezongen), en leuke vondsten als hoe Sydney verbeeld werd en hoe de bus roze werd geverfd.
Hoog in het theater was het goed kijken en was het ook behoorlijk warm. Maar dat mocht de pret niet drukken bij 'I'll survive'. Hoewel na afloop een generatieverschil wel weer duidelijk werd omdat voor één van ons drieën de liedjes eigenlijk allemaal nieuw waren.

Geen opmerkingen: